Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 74g299kcal0g73.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 56g193kcal5.7g39.4g0.7g2g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%115g69kcal3.7g8.2g2.3g0g
Kananmuna kuoreton 127g181kcal15.8g0.4g13g0g
Korppujauho 43g158kcal4.5g32.3g0.4g2.3g
Manteli 40g248kcal9.7g2.7g21.7g2.9g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Kardemumma, annos 2g2.3g7.2kcal0.3g1.6g0.2g0.6g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen115g207kcal0.5g49.5g0.2g2.6g
Sokerivesikuorrutus 52g177kcal0g43.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1264g3116kcal81g511.2g77g20.8g
Valittu annoskoko632g1558kcal40.5g255.6g38.5g10.4g
Annoskoko puolitettuna316g779kcal20.3g127.8g19.3g5.2g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663