Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 736g2988kcal0g735.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 564g1934kcal57.4g394.5g6.8g19.7g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%1150g690kcal36.8g81.7g23g0g
Kananmuna kuoreton 1265g1805kcal158.1g3.8g129.7g0g
Korppujauho 431g1580kcal45.2g323g4.4g22.9g
Manteli 403g2479kcal96.9g26.6g217.4g29g
Leivinjauhe 58g101kcal3g21.7g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g23g92kcal0g22.8g0g0g
Kardemumma, annos 2g23g72kcal2.5g15.6g1.6g6.4g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen1150g2070kcal4.6g494.6g2.3g26.5g
Sokerivesikuorrutus 518g1769kcal0g435.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12640g31158kcal809g5110.2g770.4g209.6g
Valittu annoskoko6320g15579kcal404.5g2555.1g385.2g104.8g
Annoskoko puolitettuna3160g7789kcal202.3g1277.6g192.6g52.4g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663