Mansikkatorttu

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan.

3. Paista korppujauhotetussa piirakkavuoassa 10-15 min. 200 C:ssa.

Anna jäähtyä.

4. Vaahdota kermavaahto ja sekoita täyteaineet keskenään.

5. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla.

Jos tortun laittaa kylmään muutamasi tunniksi ennen tarjoilua, täyte kiinteytyy.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai33g114kcal3.9g23.1g0.7g1g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 100g132kcal2.6g3.2g12g0g
Kuohukerma,valio,2dl100g340kcal2g3g35g0g
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g5g0g0g
Mansikka 250g116kcal1.2g21g0.5g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1266g2180kcal40.2g233.8g113.4g11.4g
Valittu annoskoko633g1090kcal20.1g116.9g56.7g5.7g
Annoskoko puolitettuna317g545kcal10.1g58.5g28.4g2.9g
Arvot/100g100g172kcal3.2g18.5g9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431709