Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Purjosipuli 21g4.8kcal0.4g0.5g0g0.4g
Oliiviöljy 2.4g22kcal0g0g2.4g0g
Riisi tumma 45g156kcal3.1g32.2g1g1.8g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 45g162kcal3.6g35.4g0.3g0.8g
Vesi245g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 3.8g12kcal0.4g1.3g0.5g0g
Paprika punainen 59g17kcal0.6g2.7g0.2g1.1g
Parsakaali brokkoli 70g25kcal3.2g1.4g0.2g1.7g
Katkarapu 105g72kcal15.1g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1267g965kcal54.2g151.4g11.8g13g
Valittu annoskoko634g482kcal27.1g75.7g5.9g6.5g
Annoskoko puolitettuna317g241kcal13.6g37.9g3g3.3g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791