Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 23g6.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 328g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Mustapippuri 0.9g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Timjami 3.9g11kcal0.4g1.1g0.3g1.5g
Purjosipuli 34g7.8kcal0.6g0.8g0.1g0.7g
Valkosipuli 2.6g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 20g4.3kcal0.1g0.3g0g0g
Juuriselleri 23g7.3kcal0.3g1.1g0g0.7g
Tomaattisose tomaattipyree 19g14kcal0.8g2.4g0g0.2g
Puna-ahven savustettu 88g98kcal14.7g0g4.4g0g
Katkarapu 51g35kcal7.4g0g0.6g0g
Sinisimpukka vedessä 39g35kcal6.2g0.7g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1267g481kcal62.2g16.4g15.8g7.6g
Valittu annoskoko634g241kcal31.1g8.2g7.9g3.8g
Annoskoko puolitettuna317g120kcal15.6g4.1g4g1.9g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203