Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 4778g3620kcal89.4g736.8g9.6g47.8g
Kananmuna kuoreton 526g750kcal65.7g1.6g53.9g0g
Korppujauho 287g1050kcal30.1g214.7g3g15.2g
Rypsiöljy 191g1690kcal0g0g191.1g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 382g2578kcal102.8g26.4g221.7g47g
Suola, annos 3g29g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g143g86kcal14.3g24.8g5.7g104.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12672g19547kcal604.6g2008.6g970g429.2g
Valittu annoskoko6336g9774kcal302.3g1004.3g485g214.6g
Annoskoko puolitettuna3168g4887kcal151.2g502.2g242.5g107.3g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417