Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g804g11kcal2.4g0g0g0g
Suklaa tumma 1608g8306kcal62.7g856.5g498.5g85.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g322g206kcal11.3g0.6g80.4g0g
Sokeri 386g1567kcal0g385.6g0g0g
Kuohukerma (Ingman)3216g10935kcal70.8g99.7g1125.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12672g42049kcal294.4g2684.8g3409.2g170.4g
Valittu annoskoko6336g21024kcal147.2g1342.4g1704.6g85.2g
Annoskoko puolitettuna3168g10512kcal73.6g671.2g852.3g42.6g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916