Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)540g146kcal7g25.9g1.1g9.2g
Valkosipuli 108g117kcal8.5g17.6g0.6g2.3g
Oliiviöljy 108g955kcal0g0g108g0g
Lehtikaali 1080g430kcal37.2g43.8g6.5g21.6g
Kaali, valkokaali1800g380kcal21.6g61.2g3.6g37.8g
Sitruunamehu, laimentamaton180g38kcal0.5g2.9g0g0.2g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g1080g65kcal2.2g4.3g4.3g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g1080g1296kcal36.7g38.9g108g0g
Hasselpähkinä 360g2318kcal50.8g12.2g219.6g63g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12672g11489kcal329g413.6g903.4g268.2g
Valittu annoskoko6336g5745kcal164.5g206.8g451.7g134.1g
Annoskoko puolitettuna3168g2872kcal82.3g103.4g225.9g67.1g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380400