Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g23g90kcal0g22.5g0g0g
Liivatelehti, gelatiini1.1g3.9kcal1g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g75g19kcal1.1g3.5g0.2g2.8g
Vaahtoutuva vaniljakastike94g150kcal4.5g15g8.4g0.2g
Vispikerma, Pirkka 2 dl94g319kcal1.9g2.5g33.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu102g129kcal11.2g0.3g9.2g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta31g110kcal4g21.4g0.6g1.1g
Fariinisokeri75g305kcal0g75g0g0g
Voi 47g340kcal0.6g0.2g38.1g0g
Suklaa tumma 94g484kcal3.7g50g29.1g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1269g3899kcal56g380.8g238.8g18.2g
Valittu annoskoko634g1949kcal28g190.4g119.4g9.1g
Annoskoko puolitettuna317g975kcal14g95.2g59.7g4.6g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551