Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 876g667kcal16.5g135.8g1.8g8.8g
Porkkana 228g75kcal1.4g12.7g0.5g5.8g
Vesi, vesijohtovesi 3504g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g123g17kcal1.2g3.7g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g70g84kcal2g3.8g7g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton35g7.4kcal0.1g0.6g0g0g
Kalaliemikuutio 26g80kcal2.6g8.9g3.7g0.3g
Voi 25g178kcal0.3g0.1g19.9g0g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Lohifilee 701g1369kcal131g0g94.6g0g
Katkarapu 315g216kcal45.5g0g3.5g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g245g245kcal9.8g49.1g1g0g
Valkopippuri 5.3g15kcal0.5g2.2g0.1g1.4g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 12g2.8kcal0.2g0.2g0.1g0.3g
Timjami, annos 3g5.3g11kcal0.5g1.4g0.4g1.9g
Valkosipuli, tuore, silputtu26g27kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12685g6064kcal431g459g266.2g43.2g
Valittu annoskoko6342g3032kcal215.5g229.5g133.1g21.6g
Annoskoko puolitettuna3171g1516kcal107.8g114.8g66.6g10.8g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674