Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 40g218kcal0.4g0.2g24.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu24g30kcal2.6g0.1g2.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Voi 60% rasvaa 20g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Sokeri60g244kcal0g59.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 400g154kcal0.6g32.6g0.4g6g
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1272g2059kcal24g297.8g80.4g17.6g
Valittu annoskoko636g1030kcal12g148.9g40.2g8.8g
Annoskoko puolitettuna318g515kcal6g74.5g20.1g4.4g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557