Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60g434kcal0.7g0.2g48.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai125g436kcal14.9g88.4g2.6g3.7g
Sokeri 61g248kcal0g61g0g0g
Leivinjauhe 2.4g4.2kcal0.1g0.9g0g0g
Ruokasooda 2.4g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 48g14kcal1.4g1.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.6g0g1.4g0g
Raparperi 144g48kcal1g7.9g0.1g2g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 48g63kcal1.3g1.5g5.7g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g60g36kcal6g2.6g0.2g0g
Sokeri 41g165kcal0g40.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 26g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.6g14kcal0g3.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1272g3061kcal60.6g422g122.8g11.4g
Valittu annoskoko636g1530kcal30.3g211g61.4g5.7g
Annoskoko puolitettuna318g765kcal15.2g105.5g30.7g2.9g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574