Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 1200g3823kcal292.6g548.4g22.8g106.8g
Vesi, vesijohtovesi 4500g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Sipuli 180g55kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Pinaatti 450g60kcal7.3g1.8g1.3g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12720g8405kcal604.4g1117.6g109g231.4g
Valittu annoskoko6360g4203kcal302.2g558.8g54.5g115.7g
Annoskoko puolitettuna3180g2101kcal151.1g279.4g27.3g57.9g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385