Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 175g228kcal37g0g8.8g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g21g5.9kcal0.1g1.3g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g10g8.8kcal0.3g0.3g0.7g0.1g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 58g25kcal0.2g2.4g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g1.8g4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1274g587kcal75.6g9.6g23g1.8g
Valittu annoskoko637g294kcal37.8g4.8g11.5g0.9g
Annoskoko puolitettuna319g147kcal18.9g2.4g5.8g0.5g
Arvot/100g100g46kcal5.9g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291