Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)33g8.9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Oliiviöljy 6.6g58kcal0g0g6.6g0g
Papu valkoinen, keitetty 66g71kcal5.5g9.2g0.2g4.6g
Tomaatti, tuore88g18kcal0.5g3.3g0.3g1.2g
Herne 88g60kcal4.4g8.2g0.3g2.7g
Tomaattimurska 109g32kcal0.6g5.8g0.2g2.1g
Kesäkurpitsa zucchini 88g16kcal0.5g2.2g0.3g0.6g
Munakoiso 109g25kcal0.5g3.4g0.2g2.7g
Rajah Mild Curry Paste (10g)8.7g13kcal0.3g0.8g0.9g0g
Kukkakaali 44g11kcal0.8g1g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1278g622kcal27g71g18.4g31g
Valittu annoskoko639g311kcal13.5g35.5g9.2g15.5g
Annoskoko puolitettuna319g156kcal6.8g17.8g4.6g7.8g
Arvot/100g100g49kcal2.1g5.6g1.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62843