Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 600g4197kcal3.9g0g472.8g0g
Hunaja 1120g3700kcal5.6g905g0g0g
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal110g2.6g90.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1040g3568kcal106g728g12.5g36.4g
Leivinjauhe 80g141kcal4.2g30.2g0g0.4g
Hasselpähkinä 260g1674kcal36.7g8.8g158.6g45.5g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2400g854kcal3.8g170.6g2.2g48g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12760g30779kcal540.4g3690.4g1472.6g260.6g
Valittu annoskoko6380g15389kcal270.2g1845.2g736.3g130.3g
Annoskoko puolitettuna3190g7695kcal135.1g922.6g368.2g65.2g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623