Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen1000g257kcal9g46g4g20g
Ketsuppi, Heinz180g185kcal1.6g43.4g0.2g2.2g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.8g0.3g2.7g
Valkopippuri 10g28kcal1g4.2g0.2g2.6g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso40g112kcal3.2g19.6g2.4g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2000g3320kcal380g0g200g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g700g679kcal32.2g106.4g2.8g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g2000g480kcal24g72g2g0g
Purjosipuli 250g57kcal4.5g6g0.5g5.3g
Oltermanni, perinteinen150g540kcal37.5g0g43.5g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g25g17kcal0.2g4.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12760g11408kcal988.6g611g512g65.6g
Valittu annoskoko6380g5704kcal494.3g305.5g256g32.8g
Annoskoko puolitettuna3190g2852kcal247.2g152.8g128g16.4g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=196795