Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g360g111kcal4.5g26.2g0.7g11.1g
Sipuli (kuorittu)78g21kcal1g3.7g0.2g1.3g
Peruna, keskikokoinen 60g90g54kcal1.3g11.7g0.1g0.8g
Oliiviöljy 16g143kcal0g0g16.2g0g
Ruokakerma 5%, Valio90g58kcal1.3g3.8g4.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.6g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Valkopippuri 0.4g1kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1278g785kcal16.8g92.4g43.4g26.8g
Valittu annoskoko639g392kcal8.4g46.2g21.7g13.4g
Annoskoko puolitettuna320g196kcal4.2g23.1g10.9g6.7g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297