Lihapullat, espanjalaiset (Painonvartijat)

250 g naudan paistijauhelihaa
1 munanvalkuainen
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivattua yrttiseosta
1 tlk (500 g) paseerattua säilöttyä tomaattia
1 tlk (n. 200 g) säilöttyjä herkkusieniviipaleita
1 rkl paprikajauhetta

Päälle: hienonnettua tuoretta persiljaa

1. Pane jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon valkuainen.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.

Lisää jauhelihan joukkoon.

Mausta seos maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja yrttimausteilla.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Tee taikinasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia.

4. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja lisää lihapullat pannuun pienissä erissä.

Paista niitä ilman rasvaa kieritellen, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin ruskeita.

5. Kaada paseeratut tomaatit ja herkkusienet liemineen pannuun.

Mausta paprikajauheella ja kypsennä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen 10-15 minuuttia.

Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 284 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha141g234kcal26.7g0g14.1g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g20g7.3kcal1.8g0g0g0g
Sipuli 73g22kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Valkosipuli tomaattimurska (Eldorado), annos 400g4.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g282g70kcal3.7g11.8g0.6g0g
Herkkusieni säilyke 113g19kcal2.4g0.2g0.3g2.7g
Paprikajauhe 3.4g11kcal0.5g0.6g0.4g1.3g
Persilja 1.1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1278g733kcal72.4g33.2g31g10.8g
Valittu annoskoko639g367kcal36.2g16.6g15.5g5.4g
Annoskoko puolitettuna320g183kcal18.1g8.3g7.8g2.7g
Arvot/100g100g57kcal5.7g2.6g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100221