Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi42g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g3.7g13kcal1.7g1.5g0.2g0g
Maito, Kevyt50g23kcal1.6g2.4g0.8g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl13g45kcal1.9g7.5g0.9g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 109g373kcal11.1g76g1.3g3.8g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Nautajauheliha 15%134g274kcal24.1g0g20g0g
Sipuli (kuorittu)117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Riisi puuroutuva 43g146kcal2.6g32.2g0.3g1g
Kananmuna kuoreton 74g105kcal9.2g0.2g7.5g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml42g63kcal0.8g1g6.3g0g
Paprikajauhe 0.7g2.1kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Valkopippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Maustepippuri, annos 1g1.7g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1278g2222kcal109.4g269.8g75.2g17.6g
Valittu annoskoko639g1111kcal54.7g134.9g37.6g8.8g
Annoskoko puolitettuna320g555kcal27.4g67.5g18.8g4.4g
Arvot/100g100g174kcal8.6g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420