Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai12g41kcal1.4g8.2g0.2g0.4g
Sokeri 19g75kcal0g18.5g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen17g119kcal0g0g13.2g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g6.6g5.9kcal0.1g0.4g0.5g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)6.6g8.3kcal0.7g0g0.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)4g7.1kcal0g1.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana128g514kcal4.4g58g29g1.2g
Valittu annoskoko64g257kcal2.2g29g14.5g0.6g
Annoskoko puolitettuna32g129kcal1.1g14.5g7.3g0.3g
Arvot/100g100g401kcal3.4g45.2g22.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321412