Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 13g10kcal0.2g1.9g0g0.1g
Porkkana 13g4.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen8.3g2.8kcal0.3g0.4g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss8.3g4.4kcal0.5g0.4g0g0.3g
Arkirae (Valio), annos 100g4.2g2.9kcal0.5g0.1g0g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas1g3kcal0.1g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana128g62kcal3.4g8.2g1g1.8g
Valittu annoskoko64g31kcal1.7g4.1g0.5g0.9g
Annoskoko puolitettuna32g16kcal0.9g2.1g0.3g0.5g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.4g0.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369