Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 6.3g45kcal0.1g0g5.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)2.2g7kcal0.3g1g0.2g0.4g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Raparperi 31g11kcal0.2g1.7g0g0.4g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana129g278kcal4.2g36g12.2g2.4g
Valittu annoskoko64g139kcal2.1g18g6.1g1.2g
Annoskoko puolitettuna32g70kcal1.1g9g3.1g0.6g
Arvot/100g100g216kcal3.3g28g9.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595