Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 7.9g6kcal0.1g1.2g0g0.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 7.9g56kcal0.1g0g6.3g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)7.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g7.9g47kcal1.6g0.5g4.2g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3.1g11kcal0g2.6g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Puolukka 16g6.1kcal0.1g1.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana129g384kcal5.6g38.4g22.6g1g
Valittu annoskoko65g192kcal2.8g19.2g11.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna32g96kcal1.4g9.6g5.7g0.3g
Arvot/100g100g298kcal4.3g29.8g17.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81866