Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr19g23kcal3.8g0g0.8g0g
Pekoni rasvainen 6.6g25kcal0.8g0g2.4g0g
Sipuli 7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 1.9g5.2kcal0g0.1g0.5g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g2.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Papu valkoinen, keitetty 4.7g5kcal0.4g0.7g0g0.3g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g23g6.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana129g134kcal10.2g2.4g7.4g0.8g
Valittu annoskoko65g67kcal5.1g1.2g3.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna32g34kcal2.6g0.6g1.9g0.2g
Arvot/100g100g104kcal7.9g1.9g5.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94771