Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g6.6g47kcal0g0g5.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 5g6.3kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Ruislese (10g)1.7g3.6kcal0.3g0.5g0.1g0.7g
Vehnäjauho, sunnuntai11g40kcal1.4g8.1g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Puolukka 13g5.1kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Maitorahka, Valio, 0,311g7.1kcal1.2g0.5g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)8.7g5.7kcal0.3g0.4g0.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 2.6g3.3kcal0.3g0g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana129g272kcal8.4g29.4g13.4g2.6g
Valittu annoskoko65g136kcal4.2g14.7g6.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna32g68kcal2.1g7.4g3.4g0.7g
Arvot/100g100g211kcal6.5g22.8g10.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557