Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 28g97kcal2.9g19.8g0.3g1g
Sokeri 12g50kcal0g12.3g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 7.3g51kcal0g0g5.7g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.1g3.4kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Sokeri 0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen15g4.8kcal0.5g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g422kcal7g69.2g12.2g2.8g
Valittu annoskoko65g211kcal3.5g34.6g6.1g1.4g
Annoskoko puolitettuna32g105kcal1.8g17.3g3.1g0.7g
Arvot/100g100g325kcal5.4g53.4g9.4g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780