Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g13g21kcal2.5g0g1.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali31g6.6kcal0.4g1.1g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.3g1.8kcal0g0.4g0g0.2g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl0.7g1.7kcal0.1g0g0.2g0g
Siirappi, tumma1.2g4kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g78kcal6g5g3.8g2g
Valittu annoskoko65g39kcal3g2.5g1.9g1g
Annoskoko puolitettuna32g20kcal1.5g1.3g1g0.5g
Arvot/100g100g60kcal4.6g3.9g2.9g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587