Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio220g143kcal21.9g9.2g0.7g0g
Voi 88g637kcal1g0.4g71.4g0g
Sokeri 75g303kcal0g74.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl88g299kcal1.8g2.6g30.7g0g
Mantelirouhe, 1 rkl53g304kcal11.1g2.8g26.6g6.1g
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g66g79kcal0.3g19.8g0.3g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1280g3694kcal84.2g225.8g269.2g12.8g
Valittu annoskoko640g1847kcal42.1g112.9g134.6g6.4g
Annoskoko puolitettuna320g924kcal21.1g56.5g67.3g3.2g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965