Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 126g180kcal15.8g0.4g12.9g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki210g135kcal23.1g8.8g0.8g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)4.2g0.8kcal0g0.3g0g0g
Parmesan formaggio da pasta23g104kcal9.1g0g7.5g0g
Leivinjauhe 3.4g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Manteli 177g1088kcal42.5g11.7g95.4g12.7g
Rypsiöljy 18g156kcal0g0g17.7g0g
Ruokasuola jodioitu 1.7g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 29g95kcal8.5g2.1g5.9g9g
Seesaminsiemen, kuorineen 24g159kcal6.3g1.6g13.7g2.9g
KauraKuitunen (Hirvelä)24g30kcal1.8g3.9g0.8g17g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1280g3906kcal214.6g60.2g309.4g83.2g
Valittu annoskoko640g1953kcal107.3g30.1g154.7g41.6g
Annoskoko puolitettuna320g977kcal53.7g15.1g77.4g20.8g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385