Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 466g112kcal8.4g10.3g1.4g10.7g
Oliiviöljy 16g139kcal0g0g15.7g0g
Tonnikala öljyssä 108g205kcal29.2g0g9.7g0g
Valkosipuli 7g7.6kcal0.6g1.1g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.7kcal0.1g0.3g0g0g
Vesi26g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1281g935kcal76.6g23.4g53.6g21.6g
Valittu annoskoko640g467kcal38.3g11.7g26.8g10.8g
Annoskoko puolitettuna320g234kcal19.2g5.9g13.4g5.4g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083