Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 5077g3865kcal95.4g786.9g10.2g50.8g
Valkosipuli 34g37kcal2.7g5.5g0.2g0.7g
Polar-juusto 15%240g624kcal74.4g0g36g0g
Flora kevyt ruoka 7%999g850kcal10g45g70g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g20g46kcal2.2g7.7g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12800g10841kcal369.4g1690.2g234.2g103g
Valittu annoskoko6400g5421kcal184.7g845.1g117.1g51.5g
Annoskoko puolitettuna3200g2710kcal92.4g422.6g58.6g25.8g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172536