Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1083g4394kcal0g1081.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 191g640kcal0.1g155.9g0.1g2.7g
Voi, 1 tl, 5 g1274g9298kcal12.7g12.7g1018.9g0g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12g0g0.2g
Mustikka metsä- 3821g1682kcal19.1g244.5g22.9g126.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12800g32139kcal67.2g3013.2g2083.8g258g
Valittu annoskoko6400g16069kcal33.6g1506.6g1041.9g129g
Annoskoko puolitettuna3200g8035kcal16.8g753.3g521g64.5g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593