Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1169g4011kcal119.1g818.2g14g40.9g
Sokeri 892g3619kcal0g890.8g0g0g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.5g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.7g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 562g2993kcal1.9g2g337.2g0g
Kananmuna kuoreton 412g588kcal51.5g1.2g42.2g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)450g144kcal13.5g21.1g0g0g
Raparperi 629g212kcal4.3g34.6g0.6g8.8g
Mansikka 1049g488kcal5.2g88.1g2.1g19.9g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 1124g667kcal110.3g33.7g4.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton75g16kcal0.2g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12816g25745kcal614.4g3846.2g801.2g139.6g
Valittu annoskoko6408g12873kcal307.2g1923.1g400.6g69.8g
Annoskoko puolitettuna3204g6436kcal153.6g961.6g200.3g34.9g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300