Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 2396g984kcal24g98.2g19.2g88.6g
Valkoviini kuiva 1497g1026kcal4.6g9g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl599g755kcal0g119.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 898g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 898g3646kcal0g897.4g0g0g
Liivate 120g418kcal102.6g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12816g13658kcal262.4g2248.8g38.6g177.2g
Valittu annoskoko6408g6829kcal131.2g1124.4g19.3g88.6g
Annoskoko puolitettuna3204g3415kcal65.6g562.2g9.7g44.3g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370