Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g450g3284kcal4.5g4.5g359.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 585g2007kcal59.6g409.4g7g20.5g
Sokeri 54g219kcal0g53.9g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g90g58kcal3.1g0.2g22.5g0g
Vesi135g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g900g3059kcal18g27g314.9g0g
Kananmuna kuoreton 247g353kcal30.9g0.7g25.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g63g1.1g3.1g
Sokeri 162g657kcal0g161.8g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka23g90kcal0g22.3g0g0g
Raparperi 3081g1038kcal21.3g169.5g3.1g43.1g
Sokeri 382g1552kcal0g382g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 95g316kcal0.1g77.1g0g1.3g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g113g653kcal24.6g10.7g56.9g11.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12816g27188kcal342.6g2764.2g1581.6g159.4g
Valittu annoskoko6408g13594kcal171.3g1382.1g790.8g79.7g
Annoskoko puolitettuna3204g6797kcal85.7g691.1g395.4g39.9g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431