Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)23g4.5kcal0g1.5g0g0g
Valkopippuri 1.5g4.3kcal0.2g0.6g0g0.4g
Keltuainen, 20g, annos 20g121g77kcal4.2g0.2g30.1g0g
Voi 377g2733kcal4.5g1.5g306.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton45g10kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1284g5657kcal18g9g672.8g0.8g
Valittu annoskoko642g2829kcal9g4.5g336.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna321g1414kcal4.5g2.3g168.2g0.2g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164