Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 90g113kcal9.9g0.2g8.1g0g
Sokeri 128g518kcal0g127.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 88g301kcal8.9g61.4g1.1g3.1g
Voi 30g218kcal0.4g0.1g24.4g0g
Maito,kevyt (valio) 100g45g21kcal1.4g2.2g0.7g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 60g79kcal1.6g1.9g7.2g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g60g35kcal5.4g3g0.1g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 135g48kcal0.2g9.6g0.1g2.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3g11kcal0.1g2.4g0.1g0g
Leivinjauhe 3.7g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1284g2699kcal56.2g419.2g83.6g11.6g
Valittu annoskoko642g1350kcal28.1g209.6g41.8g5.8g
Annoskoko puolitettuna321g675kcal14.1g104.8g20.9g2.9g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748