Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 301g72kcal5.4g6.6g0.9g6.9g
Kuohukerma,valio,2dl151g512kcal3g4.5g52.7g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 90g269kcal16.8g2.3g21.7g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]60g199kcal16.3g0g14.5g0g
Sipuli (kuorittu)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1287g2126kcal84g30.8g179.8g15.2g
Valittu annoskoko644g1063kcal42g15.4g89.9g7.6g
Annoskoko puolitettuna322g532kcal21g7.7g45g3.8g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502