Rahkatorttu (persikkaa sisällä)

Voitele tasapohjainen irtopohjavuoka, halk.

noin 25cm.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna vatkaten joukkoon.

lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Laita kylmään huilimaan täytteen teon ajaksi.

Viipaloi valutetut persikat ohuemmiksi siivuiksi.

Sekoita täytteen ainekset kermaa lukuunottamatta keskenään, sitruunasta mukaan myös raastettu kuori.

Levitä pohjan päälle persikkaviipaleet.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita se varoen muun täytteen joukkoon.

Kaada täyte persikoiden päälle.

Paista 50-60min. 175 asteessa.

Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen vuuan reunojen irroittamista ja lautaselle siirtelyä.

Säilytä jääkaapissa.

Persikat voi jättää pois tai korvata ne muulla mieleisellä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g38g274kcal0.4g0.4g30.1g0g
Sokeri 32g130kcal0g31.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 61g210kcal6.2g42.7g0.7g2.1g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0.3%188g122kcal20.7g7.9g0.6g0g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.8g0.2g6.4g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml19g3.9kcal1.5g0g0.1g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 7.5g25kcal0g6.1g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.8g15kcal0g3.7g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g75g256kcal1.5g2.3g26.3g0g
Persikkasäilyke sokeriliemessä 135g93kcal1.1g20.6g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1287g2498kcal83.8g233.2g132.8g6.6g
Valittu annoskoko644g1249kcal41.9g116.6g66.4g3.3g
Annoskoko puolitettuna322g624kcal21g58.3g33.2g1.7g
Arvot/100g100g194kcal6.5g18.1g10.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=422284