Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g266g825kcal6.7g199.6g1.3g20g
Maito, Kevyt160g73kcal5.1g7.7g2.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g106g30kcal0.6g6.3g0.2g2.7g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g13g64kcal3.3g4.4g3.8g3.8g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g80g60kcal4g9.6g0.4g55.9g
Voi 15g108kcal0.2g0.1g12.1g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1288g2321kcal39.8g455.4g40.4g164.8g
Valittu annoskoko644g1161kcal19.9g227.7g20.2g82.4g
Annoskoko puolitettuna322g580kcal10g113.9g10.1g41.2g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.4g3.1g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488