Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g88g98kcal18.5g0g2.6g0g
Peruna (vanha, kuorittu)157g129kcal2.8g27.7g0.2g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g35g10kcal0.2g2.1g0.1g0.9g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)12g3.3kcal0.2g0.6g0g0.2g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g1.9g5.4kcal0.3g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1288g492kcal44g61.2g6.6g5.4g
Valittu annoskoko644g246kcal22g30.6g3.3g2.7g
Annoskoko puolitettuna322g123kcal11g15.3g1.7g1.4g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.8g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=40934