Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo1168g8289kcal3.5g2.3g934g0g
Sokeri 794g3223kcal0g793.1g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2335g7122kcal226.5g1431.4g46.7g338.6g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.8g0g0.1g
Mustikka metsä- 1681g740kcal8.4g107.6g10.1g55.5g
Sokeri392g1593kcal0g391.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 47g156kcal0g38.1g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12880g42328kcal479.2g5546.4g1981.6g789.8g
Valittu annoskoko6440g21164kcal239.6g2773.2g990.8g394.9g
Annoskoko puolitettuna3220g10582kcal119.8g1386.6g495.4g197.5g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906