Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1200g324kcal15.6g57.6g2.4g20.4g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)3200g800kcal32g176g0g44.8g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 120g130kcal9.5g19.6g0.7g2.5g
Oliiviöljy 216g1910kcal0g0g216g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Basilika, kuivattu 16g41kcal2.3g3.3g0.6g6.5g
Suola, annos 3g80g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12880g6454kcal120.6g519.2g440g152.6g
Valittu annoskoko6440g3227kcal60.3g259.6g220g76.3g
Annoskoko puolitettuna3220g1614kcal30.2g129.8g110g38.2g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471