Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g701g189kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Punajuuri 1051g404kcal10.5g72.5g2.1g26.3g
Vesi, vesijohtovesi 1227g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g35g91kcal3.9g1.2g7.7g0.5g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste105g778kcal0g0g86.2g0g
Risottoriisi (Pirkka)701g2313kcal47g560.8g2.8g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)351g158kcal0.7g38.6g3.5g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)79g16kcal0g5.1g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu1752g1051kcal17.5g78.9g70.1g0g
Aurajuusto438g1490kcal87.6g0g127g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12880g12979kcal352.6g1581.4g601.6g77.4g
Valittu annoskoko6440g6490kcal176.3g790.7g300.8g38.7g
Annoskoko puolitettuna3220g3245kcal88.2g395.4g150.4g19.4g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=444123