Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 233g1251kcal2.1g1.6g139.7g0g
Sokeri 990g4020kcal0g989.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1514g5194kcal154.3g1059.7g18.2g53g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)1165g373kcal34.9g54.7g0g0g
Rypsiöljy 210g1854kcal0g0g209.6g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2329g829kcal3.7g165.6g2.1g46.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12880g27039kcal390g4541.8g739.2g199.2g
Valittu annoskoko6440g13520kcal195g2270.9g369.6g99.6g
Annoskoko puolitettuna3220g6760kcal97.5g1135.5g184.8g49.8g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247