Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g374g90kcal6.7g11.2g1.9g7.1g
Sipuli 125g38kcal1.6g6g0.2g2.1g
Voi, 1 tl, 5 g19g137kcal0.2g0.2g15g0g
Valkosipuli 13g14kcal1g2g0.1g0.3g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g94g196kcal21.5g0g12.2g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)22g34kcal0.6g0.6g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1290g1017kcal63.2g40g65.2g19g
Valittu annoskoko645g508kcal31.6g20g32.6g9.5g
Annoskoko puolitettuna323g254kcal15.8g10g16.3g4.8g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573