Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 94g71kcal1.8g14.5g0.2g0.9g
Kesäkurpitsa, tuore94g16kcal0.6g2.3g0.4g0.7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha150g249kcal28.5g0g15g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)75g26kcal0.8g5.2g0.4g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)23g63kcal7g0g4g0g
Sipuli 19g5.7kcal0.2g0.9g0g0.3g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste23g173kcal0g0g19.2g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 11g39kcal0.6g8.6g0.1g0.1g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 150g58kcal4.9g4.2g2.2g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 5.6g16kcal0.9g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1290g1435kcal90.6g71.4g85.8g4g
Valittu annoskoko645g717kcal45.3g35.7g42.9g2g
Annoskoko puolitettuna323g359kcal22.7g17.9g21.5g1g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467