Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 2402g676kcal25.7g103.3g4.6g49.2g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g1201g637kcal68.5g63.7g12g0g
Pekoni, paistettu 450g2320kcal74g0g228.3g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK2402g4084kcal240.2g240.2g240.2g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12912g15432kcal816.8g814.4g970.2g103.2g
Valittu annoskoko6456g7716kcal408.4g407.2g485.1g51.6g
Annoskoko puolitettuna3228g3858kcal204.2g203.6g242.6g25.8g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174