Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa2250g383kcal9g56.2g13.5g15.7g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)1800g2988kcal342g0g180g0g
Ranskankerma Valio675g1890kcal16.9g23.6g189g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1013g206kcal6.1g38.5g3g14.2g
Lihaliemikuutio Maggi50g139kcal4.5g3.5g11.4g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)450g1215kcal135g0g76.5g0g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.4g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12924g13761kcal1032.8g265.2g947.6g67.4g
Valittu annoskoko6462g6880kcal516.4g132.6g473.8g33.7g
Annoskoko puolitettuna3231g3440kcal258.2g66.3g236.9g16.9g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690